Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.
Ha kész, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Nem túl lágy tésztát készítünk.
Melegen kelesztjük legalább 20-30 percig, ha megkelt, formázzuk.
Formázás:
Szív alakú formába tesszük. A formába alul teszünk egy simára nyújtott kb. 2 mm-es tésztát.
Majd készítünk 25 dúcot, és körberakjuk a szív-alak belső szélét.
Egy hosszúra sodort rudat szív alakban mellérakjuk a dúcoknak.
A közepébe ismét dúcok kerülnek. Kis rudakat sodrunk, és dúcokat készítünk, kb. 25 db-ot.
Tetejére tojást kenünk.
A szív alakú tepsiben legalább 30-35 percig kelesztjük.
Forró sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
sütési hőfok:
210°C
sütési mód:
alul-felül sütés
tepsi mérete:
32x25 cm
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Óvatosan a sütéssel,hamar leég
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
evibabucika
2012.01.25 15:18
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
élesztőt langyos, többi hozzávalóval, formába alul, simára nyújtott, szív-alak belső, hosszúra sodort, közepébe ismét, szív alakú, összegyúrjuk, megfuttatjuk, hozzávalóval, mellérakjuk, körberakjuk, tojássárga, kelesztjük, kelesztjük, formázzuk, készítünk, készítünk, készítünk, dúcoknak, legalább, közepébe, kerülnek, legalább, hosszúra, tepsiben, Tetejére, nyújtott, Formázás, sütéssel, Óvatosan, élesztőt, porcukor, liszt, porcukor, élesztő, tojássárga, egész tojás,
|
|
|
|
|
Fasírt
|
1 komment
|
5 ember kedveli
|
|
|
|
|
|